zondag 27 juli 2014

Reversible Mara Dress

Naar aanleiding van de eerste verjaardag van het Mara-bloesje organiseert Marte van Compagnie M een Sew Along. Het patroontje stond al een tijdje in mijn patroontjesmap, deze sew along was het perfecte duwtje in de rug om mij er eindelijk eens aan te wagen!

Net als bij de andere patroontjes die ik al maakte (Louisa, Julia, Lotta) is ook dit patroontje tot in de puntjes af! Ik dacht enkele dagen na over een ideetje voor mijn versie en kwam uiteindelijk uit bij een omkeerbare versie in jurkjesvorm! 

Patroon werd geplakt, overgetekend in maatje 3. Volgens de matentabel nog een ietsiepietsie te groot, maar hopelijk tegen de herfst perfect! Dochterlief heeft voorlopig toch meer dan voldoende kleertjes :-) 
Stofjes werden gekozen en geknipt. Dan vertrokken we op vakantie dus lag mijn projectje even stil. Maar vandaag (nadat alle was eindelijk gedaan was) tijd om het in elkaar te zetten.  

Mijn idee om het omkeerbaar te maken, was achteraf bekeken toch een beetje hooggegrepen (mijn tornmesje deed weer meer dan behoorlijk dienst) niettemin ben ik superblij met het resultaat! Tessje is het duidelijk ook, want na de fotosessie, wilde ze het kleedje niet meer uitdoen, altijd een heel goed teken!


Ik koos voor een jurkje met een strook onderaan, de vlindermouwtjes en werkte met kamsnaps (die eigenlijk niet sluiten) bovenaan. De lusjes bleken te moeilijk binnen mijn concept. Gelukkig heeft Tessje niet graag dat alles nogal strak zit en met het oog op de herfst komt er zeker een longsleeve onder!


De stofjes van Soft Cactus zijn opnieuw geweldig. Ik werkte met Lasting Leaves (groen) en Toddler Ivy L (lichtblauw) en een heel klein beetje Wicky Pikes (groen) waarmee ik zelf paspel maakte.



En dan speciaal voor mama het kleedje showen:




En het kleedje blijft aan om verder buiten te spelen:

zondag 13 juli 2014

June meets Lotta in Petit Pan

Net als de Sunny Pants en de Jolene Top komt ook deze June dress uit de laatste La Maison Victor (zomer 2014). De June Dress is een pareltje, maar heb er toch wel aanzienlijk meer tijd in gestoken! Serieus gevloekt ook op de armsgaten... Maar uiteindelijk heel blij met het resultaat en net op tijd klaar voor het verjaardagsfeestje van een vriendin vanavond!

De hals werkte ik af zoals de Lotta van Compagnie M, speciaal voor manlief die het niet zo heeft met hoge halsuitsnijdingen... (Dat was zijn enige opmerking bij mijn versie van de Anaïs van Ienemiene.)



De ruguitsnijding is veel meer zijn ding :-)



De twee stofjes (Calamity Orage en Petit pois rouge)  en de knoopjes zijn van Petit Pan in Antwerpen!


Mijn dochtertje staat zelf graag op de foto als mama voor haar naait, ze had onmiddellijk door dat het fototijd was!


maandag 7 juli 2014

Fleurige Jolene Top

Ik kreeg bij aankoop van het stofje dat ik gebruikte voor mijn Sunny Pants een metertje er gratis bij (einde van de rol :-) 
De Jolene Top uit dezelfde La Maison Victor als de Sunny Pants, stond ook op mijn "to make list". Aangezien de broek ook wat wegheeft van een broek uit een jumpsuit, dacht ik dat een zelfde top erbij misschien wel een leuk effect zou geven.

Ik zette de top volledig in elkaar met mijn overlock! Die ik ondertussen op 5 minuutjes kan inrijgen, joepie, een groot verschil met de 2 uur prutsen van 5 keer geleden. Het gaat dus heel vlot ondertussen!














Niet zo'n moeilijk projectje al sukkelde ik wel even met de v in de hals. Maakte het nog eens los en begon opnieuw! Trok een ietsie pietsie te veel aan mijn stof op het einde, maar voor een eerste versie, goed genoeg!















Bij de tailleband maakte ik een fout bij het knippen (legde mijn stof in de verkeerde richting) ook hier was tweede keer goede keer!

En dan showen met mijn broek:



















Te veel? Of lukt het net? Te pyjama-achtig zou mijn vriend zeggen... Misschien toch beter met een effen broek (lichtgrijze jeans van Mexx die ik zelf inkortte ;-)



















Ga er nog een nachtje over slapen :-) 

Wel leuk, pinde onlangs de Sunny Pants en La Maison Victor vroeg of ik ze al gemaakt had! Reageerde erop en jawel opnieuw reactie! Ze lazen zelfs mijn blogberichtje! Ikke blij :-)

vrijdag 4 juli 2014

Sunny - purple flowers - pants

Net zoals zovele andere naaisters, wilde ik ook zeker een Sunny Pants uit de laatste La Maison Victor (zomer 2014)!
Toen een vriendin vroeg om hem samen te maken, aarzelde ik niet. Met haar maakte ik ook al eerder dit. Ik ging op zoek naar een leuk stofje en we spraken vandaag af!

We hadden allebei ons patroon al getekend en onze stof geknipt, zodat we onmiddellijk aan het leuke gedeelte konden beginnen! Mijn luchtig tricotje zorgde voor een wat aarzelend begin, maar eens ik door had hoe ik mijn stof op een deftige manier door mijn machine kreeg, ging het eigenlijk heel vlot! 

Ben heel blij met het resultaat:



Ze zit echt zalig! Ik werkte met alleen een elastiek, geen extra koordje! De volgende keer laat ik ook de zakjes weg!














Toen ik mijn werk daarstraks heel fier showde aan mijn wederhelft zei hij echter, ah een pyjamabroek... :-/ dat was nu niet echt de reactie die ik gehoopt had. Hij weet dan wel niets van mode, een simpele "oh wat mooi" had ik toch wel leuker gevonden!


   

Stofje: luchtig tricotje van op de woensdagmarkt in Vilvoorde

donderdag 3 juli 2014

Shirtje met flock

Dinsdag ging in solden shoppen in Antwerpen. Vond een super leuk rokje voor Tess dat ik echt niet kon laten liggen. Het bijpassende shirtje was natuurlijk wel al uitverkocht... Ik dacht onmiddellijk, ik maak gewoon zelf iets! 

Had thuis nog wat blauwe tricot liggen en ik begon eraan. Ik maakte opnieuw een raglan die ik al eens eerder maakte (hier). Heel makkelijk, geen patroon meer moeten tekenen en de t-shirt past mooi!
Ik werkte af met rode boordstof en vond het resultaat maar saai.
Daarom sneed ik nog 2 bloemetjes uit flock en dit is het resultaat:


Rokje: Baba Babywear (Little Sienna in Antwerpen)
Blauwe tricot: Bambiblauw
Boordstof: www.megafournituren.nl
Flock: www.flexfolie.nl