woensdag 18 maart 2015

Turquoise Cisse

Vic is uit heel wat broekjes aan het groeien, en aangezien hij toch wel minstens 1 broek per dag draagt, was mijn volgende projectje weer een broek.

Mijn oorspronkelijk plan was Jacob van Zonen09 eens proberen. Maar ik had vooral zin om te naaien en niet om patronen te plakken en te tekenen. Dus ik knipte snel opnieuw een Cisse (ook Zonen09), want die had ik nog in de juiste maat liggen. 

Ik koos deze keer voor symmetrische zakjes met paspel, paspel op de poep en paspel aan de pijpjes! 




De broek past zoals verwacht perfect aan zijn poepje :-)


Poseren was vandaag een opgave. Geen goed idee als ze net naar Plop aan het kijken zijn...





Patroon: Cisse - Zonen09
Stof: Babyrib - Petite Couture (met 30 % korting)
Paspel: Veritas
Shirt: Maxomorra

Ik kocht van deze stof trouwens meer dan 2 meter. Oorspronkelijk omdat ik hier een broek voor mezelf mee wilde maken. Maar het bleek toch iets te turquoise voor mij :-) 
Ik heb dus nog héél veel over! Ondertussen in de les aan een nieuw projectje begonnen voor Tess in deze stof... Daarover binnen enkele weken (jaja groot project) meer!

dinsdag 17 maart 2015

Herstelwerk...

Enkele maanden geleden kocht ik een rokje van Froy en Dind! Grote fan van dat merk, zowel van hun stofjes, kleertjes en blikken doosjes...
Maar in tegenstelling tot al mijn andere rokjes, zat dit niet top! Deze versie had een rits en voering. En die laatste kwam altijd piepen. Tegen het einde van de dag moest ik ook meestal mijn rits wat openzetten, want dan voelde ik mij helemaal opgeblazen.
Het bleef dus in de kast hangen.

Dit weekend zag ik het weer hangen en besloot ik het te vermaken. Voering er al zeker uit. Serieus wat tornwerk later, dacht ik, waarom ook niet de rits eruit? En de tailleband vervangen door boordstof?
Een uurtje later had ik een bijna nieuwe rok :-)


En nu zit hij zalig!!

Rokje: Froy en Dind - Lillefant
Boordstof: Habiba Leuven

maandag 16 maart 2015

Gingerbread meets Merry Goes Round

Een hemdje, geen projectje dat ik zou kiezen, maar het werd ons volgende project in de les. Gelukkig moest het niet in katoen (want daar hou ik helemaal niet van). Maar de lerares wilde wel graag een kraagje en manchetten. De zoektocht naar een patroontje voor tricot bleek niet makkelijk. 

Homemade Mini Couture stond al lang in mijn boekenkast, hoog tijd dus om daar eens iets uit te maken. Het werd een combinatie van de bekende Gingerbread en de minder bekende Merry Goes Round. 

Er kropen heel wat lessen (5 in totaal) werk in, maar vandaag kon ik het afwerken!



Het werd afgewerkt met kamsnaps! Ik verstevigde mijn stof niet, en dat maakt wel dat ze niet makkelijk open gaan. Gelukkig zal het hier toch dienst doen als bovenstuk van een pyjama. Dus veel moeten ze niet geopend worden!



Ben best wel blij met dit resultaat, maar denk toch niet dat er snel nog zullen volgen... 

Patroon: Hemdje: Gingerbread - Mouwen: Merry Goes Round (Homemade Mini Couture)
Stofje: Quarkie Green - Froy en Dind

zondag 15 maart 2015

Bloesems

Dit prachtige stofje lag alweer een hele tijd in mijn stoffenkast! Maar ik vond het zo mooi, dat ik echt het perfecte project wilde selecteren. 
In de laatste Knippie vond ik dat :-) Het stofje werd er zelfs voor gebruikt, dus ik wist onmiddellijk dat het mooi zou zijn!

 

 

  




Ik denk dat ze er blij mee is :-)

Patroon: jurk 12 - Knippie 1/2015
Stof: tricotje met vogeltjes en bloesems - Bellelien

dinsdag 10 maart 2015

Recht op recht - niet voor mijn meisje met ronde buikje :-)

De Zo Geknipt! 2 sew along, is de perfecte duw in de rug om alle receptjes uit het boek te ontdekken.
Deze maand staat Recht op recht op het programma. Een t-shirtje voor meisjes die volledig bestaat uit rechthoeken. Het tekenen ging alvast supervlot. Sinds deze week heb ik een grote Omnigrid, perfect voor dit werkje!

"Het menselijk lichaam wordt gekenmerkt door de vele spelingen der natuur. Het komt er wereld als een bolle baby en groeit zijn eigen weg naar de zon. Patroontekenen is bijgevolg een niet te onderschatten bezigheid: verzin maar eens de juiste verpakking voor al die krommingen en rondingen! Dit recept lapt alle regels aan zijn laars."

En dat hadden ze mijn inziens beter niet gedaan... Mijn kleutertje is haar babybuikje nog niet ontgroeit en past dus bijgevolg helemaal niet in een vierkanten shirt. Zo los als het zit op alle foto's die ik al zag, zo strak zit het rond haar buikje. Nochtans zou de 98 zelfs nog wat te groot moeten zijn volgens de matentabel. Geen topper hier dus! Maar wel blij dat ik het maakte!



Ik had bij het maken wel zin om het bij stap 10 al op te geven, gelukkig kwam een naaiende vriendin ter hulp (haar blog is zeker ook de moeite waard: inspinration).

Dit kan misschien helpen voor degene die het graag nog maken. In stap 7 moet je een loodlijn tekenen. Ik deed het de eerste keer verkeerd en tekende de lijn loodrecht op de zijnaad, terwijl het loodrecht op de vouwlijn moest zijn! 



Patroontje: Recht op recht - Zo Geknipt! 2
Stof: Wicky Pikes - Soft Cactus

maandag 9 maart 2015

Zo veel patronen en toch die ene favoriet...

Ik heb in de afgelopen 15 maanden heel wat verzameld! Stof kopen is absoluut mijn meest favoriete bezigheid! Maar ook naaiboeken en tijdschriften moeten niet onderdoen! 

Ik ben van opleiding informatica en maakte een databank van al mijn patroontjes :-) Zo kan ik heel makkelijk op zoek naar een patroontje! Maar toch... 
Zo veel patronen en als ik dan iets maak, grijp ik steeds weer naar die favorieten... 
Mijn tweelingnichtjes worden donderdag 5 jaar en wilden deze keer dat tante Tine voor hen een kleedje maakte. En dan moet ik niet nadenken en begin ik onmiddellijk aan het Lotta jurkje van Compagnie M

En het blijft, oh zo mooi, ook al maakte ik er al 3 (nu dus 5). Het in elkaar zetten gaat vlotter en vlotter! Het lukt me bijna zonder handleiding :-)

Mijn schoonzus koos de stofjes uit mijn grote verzameling! 2 mooie bij elkaar passende Soft Cactusjes!
Het enige dat ik deze keer anders deed waren de rimpels, ik maakte plooitjes...



Deze voor Fleur, die nog in maat 4 past!


En deze voor Rhune die al een 5 nodig heeft, en waarvan ik de taille wat moest verbreden! Ik hoop dat dat goed gelukt is want ze pasten het nog niet!


Woensdag hebben ze al hun feestje en dan kan ik jullie van verjaardagsfoto's voorzien!

Stofjes:
Soft Cactus Seashore Shelly Diepblauw - Habiba Leuven
Soft Cactus Seashore Shelly Turquoise - Modestofjes
Soft Cactus Effen roest - Piekewieke
Soft Cactus Effen donker geel - Piekewieke
Patroontje: Lotta jurk - Compagnie M

zondag 1 maart 2015

Zo Geknipt! 2 Sew Along - project februari met een dagje vertraging

De tweede maand van de Zo Geknipt! 2 Sew Along en alweer doe ik het niet helemaal volgens de regels ;-)

Met één dagje vertraging dan toch mijn tipsy tasje!

Ik maakte de kleine versie (pennenzak) in verschillende Soft Cactusstofjes en met een rode voering.

Had ik alle fournituren in huis gehad, was het mij waarschijnlijk wel gelukt, maar de rits en de opstrijkbare volumevlies gooiden roet in het eten!








Want op zich is dit echt wel snel klaar! De paspel zorgde voor een beetje problemen, deed dat nog niet zo heel vaak en kan dus nog wel wat oefening gebruiken!

De binnenkant speelde ik een klein beetje "vals" die werd niet afgewerkt met biaislint, maar gewoon volledig overstikt met een overlocksteek.

Zoals zo veel van mijn projectjes was Tess heel snel om hem aan te slaan :-)
Al haar Kindersurprise cadeautjes worden vanaf nu samen bewaard!


Patroon: Tipsy pennenzak - Zo Geknipt! 2
Stofjes: Soft Cactus (Whoopsy Daisy, Lasting Leaves, Puzzled Milly) 
Voering: Ditte (Ikea)